BLOG

Hoe pak je telefonische acquisitie aan?

door | jul 17, 2023 | Telefonische Acquisitie

Telefonische acquisitie, beter bekend als cold calling, kan je helpen om relatief snel nieuwe klanten te werven. Toch worstelen veel ondernemers ermee. Ze associëren het met opdringerig gedrag en vrezen dat potentiële klanten niet zitten te wachten op gladde verkooppraatjes. Het zijn begrijpelijke zorgen.

Maar weet je wat? Als je zelf gaat bellen, hoef je absoluut niet te klinken als een typische verkoper. In plaats daarvan kom je juist over als een ondernemer die bouwt aan zijn of haar bedrijf. Je bent iemand die op zoek is naar nieuwe kansen, iemand die de moed heeft om die eerste stap te zetten via de telefoon. En geloof me, je klinkt als jezelf, niet als een opgeleide callcentermedewerker.

Als je authentiek klinkt, luisteren mensen graag naar je. Maak je dus geen zorgen als je verhaal niet vlekkeloos verloopt, als je een minder sterke pitch hebt of als je af en toe naar de juiste woorden moet zoeken. Juist die kleine imperfecties maken je verhaal persoonlijk en hebben een grotere impact dan dat gevreesde gladde praatje.

Meer dan alleen telefonische acquisitie

Wil je nog MEER impact maken? Denk dan eens aan creatieve oplossingen. Stuur een bescheiden presentje naar een zorgvuldig geselecteerde groep ondernemers. En dan bedoel ik geen standaard gratis e-book, maar een attent cadeautje dat perfect bij jouw bedrijf en je potentiële klanten past. Of bel de geselecteerde bedrijven op en vertel ze eerlijk dat ze hoog op jouw verlanglijstje staan. Je wilt graag langskomen om ze persoonlijk te ontmoeten en een kleine verrassing mee te brengen.

Een alternatief is om een e-mail te sturen naar enkele bedrijven, waarin je aankondigt dat je ze over X-aantal dagen telefonisch zult benaderen in verband met een leuke actie. Wanneer je vooraf aankondigt dat je zult bellen, voelen bedrijven zich minder bedreigd. Sterker nog, sommigen zullen zelfs teleurgesteld zijn als je niets van je laat horen.

Bij grotere bedrijven kun je de telefoniste bellen en haar toestemming vragen om een e-mail naar de manager te sturen. Dit is een laagdrempelige en beleefde aanpak waar de meesten zonder problemen mee akkoord zullen gaan. Op deze manier bouw je een kleine mailinglijst op en krijg je de namen van belangrijke contactpersonen in handen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer voorbeelden te bedenken! Het belangrijkste is dat je jezelf niet forceert. Bedenk gewoon een sprankelende actie waar jezelf ook enthousiast van wordt en bel vervolgens 20 gelukkige ondernemers. Voor je het weet, verwelkom je nieuwe klanten!

Als belbureau in de zakelijke markt ondersteunen wij bedrijven bij het vinden van nieuwe klanten. Kunnen we je helpen met het benaderen van nieuwe relaties? Lees hier meer over hoe wij dit doen.

Schakel ons gerust in. Buro Henck zorgt voor effectiviteit en resultaat en daar zijn we trots op! Boek hier een gratis adviesgesprek met ons in.

Videotips DIY Acquisitie

i

Telefonische Acquisitie

5

Cold calling: de menselijke touch is magisch in verkoopland

5

Geen fan van koude acquisitie? Ontdek nu 5 krachtige manieren voor warm telefonisch succes!

5

7 Valkuilen te vermijden voor groter succes in cold-calling

5

3 Klikgeluidjes en de kracht van authenticiteit

5

Bloeiende leadgeneratie in 4 stappen!

A

Meer blogs over telefonische acquisitie

i

Marketing & Sales

5

Nieuwjaarsresolutie: 9 krachtige manieren om je sales te versterken

5

Knal 2023 uit met effectieve eindejaarsgesprekken met je klanten

5

Hoe een doordacht salesjaarplan met focus op telefonische acquisitie de resultaten in 2024 kan transformeren

5

Balanceren tussen klantenservice en verkoop: nummer1 upselling methode

5

Creëer verbluffende upsell campagnes in slechts 6 stappen!

A

Meer blogs over marketing & sales

i

New Business

5

Bloeiende leadgeneratie in 4 stappen!

5

Agressieve beursganger

5

Hoe belangrijk zijn authentieke en persoonlijke foto’s voor jou als ondernemer? (En waarom je stockfoto’s beter links laat liggen!)

5

Duurzame groei door geduld

A

Meer blogs over new business

i

Trainingen

5

Tegenslag? Kan niet bestaat niet!

5

Kijk uit voor de komma-sukkel vraag!

5

Creatief met cold calling! Hoe dan?

5

De 6 beste telefonische acquisitietips

5

De beste oplossingen voor werknemers met telefoonangst

A

Meer blogs over trainingen

Herken jij jezelf in de volgende situaties?

=

Je wilt nieuwe klanten vinden

=

Je wilt afspraken laten maken voor je salesteam

=

JE HEBT PIEKEN EN DALEN IN JE OMZET

Vraag nu een adviesgesprek aan!

Een adviesgesprek kost je niets, maar levert je wél direct veel op. We praten over je doelstelling, je uitdagingen, potentiële klanten en je waardepropositie. En wat je eigen ervaringen zijn met telemarketing en leadgeneratie.

 

Zo kom we er snel achter wat we voor je kunnen betekenen. En wat het kost.

Ontvang elke maand onze nieuwe salestip in je inbox!