BLOG

Hoe pak je telefonische acquisitie aan?

door | jul 17, 2023 | Telefonische Acquisitie

Telefonische acquisitie, beter bekend als cold calling, kan je helpen om relatief snel nieuwe klanten te werven. Toch worstelen veel ondernemers ermee. Ze associëren het met opdringerig gedrag en vrezen dat potentiële klanten niet zitten te wachten op gladde verkooppraatjes. Het zijn begrijpelijke zorgen.

Maar weet je wat? Als je zelf gaat bellen, hoef je absoluut niet te klinken als een typische verkoper. In plaats daarvan kom je juist over als een ondernemer die bouwt aan zijn of haar bedrijf. Je bent iemand die op zoek is naar nieuwe kansen, iemand die de moed heeft om die eerste stap te zetten via de telefoon. En geloof me, je klinkt als jezelf, niet als een opgeleide callcentermedewerker.

Als je authentiek klinkt, luisteren mensen graag naar je. Maak je dus geen zorgen als je verhaal niet vlekkeloos verloopt, als je een minder sterke pitch hebt of als je af en toe naar de juiste woorden moet zoeken. Juist die kleine imperfecties maken je verhaal persoonlijk en hebben een grotere impact dan dat gevreesde gladde praatje.

Wil je nog MEER impact maken? Denk dan eens aan creatieve oplossingen. Stuur een bescheiden presentje naar een zorgvuldig geselecteerde groep ondernemers. En dan bedoel ik geen standaard gratis e-book, maar een attent cadeautje dat perfect bij jouw bedrijf en je potentiële klanten past. Of bel de geselecteerde bedrijven op en vertel ze eerlijk dat ze hoog op jouw verlanglijstje staan. Je wilt graag langskomen om ze persoonlijk te ontmoeten en een kleine verrassing mee te brengen.

Een alternatief is om een e-mail te sturen naar enkele bedrijven, waarin je aankondigt dat je ze over X-aantal dagen telefonisch zult benaderen in verband met een leuke actie. Wanneer je vooraf aankondigt dat je zult bellen, voelen bedrijven zich minder bedreigd. Sterker nog, sommigen zullen zelfs teleurgesteld zijn als je niets van je laat horen.

Bij grotere bedrijven kun je de telefoniste bellen en haar toestemming vragen om een e-mail naar de manager te sturen. Dit is een laagdrempelige en beleefde aanpak waar de meesten zonder problemen mee akkoord zullen gaan. Op deze manier bouw je een kleine mailinglijst op en krijg je de namen van belangrijke contactpersonen in handen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer voorbeelden te bedenken! Het belangrijkste is dat je jezelf niet forceert. Bedenk gewoon een sprankelende actie waar jezelf ook enthousiast van wordt en bel vervolgens 20 gelukkige ondernemers. Voor je het weet, verwelkom je nieuwe klanten!

Als belbureau in de zakelijke markt ondersteunen wij bedrijven bij het vinden van nieuwe klanten. Kunnen we je helpen met het benaderen van nieuwe relaties? Schakel ons gerust in. Buro Henck zorgt voor effectiviteit en resultaat en daar zijn we trots op!

Videotips DIY Acquisitie

Het ene callcenter is het andere niet

Bij een kleiner callcenter kun je terecht voor commerciële opdrachten, maar vaak ook voor marktonderzoek, helpdesk-ondersteuning of klantenservice.  Verder zijn er ook nog gespecialiseerde bedrijven beschikbaar voor als je op zoek bent naar een telefonist of receptionist.

Een afwijzing in telefonische leadgeneratie

Hoe ga jij om met een afwijzing in telefonische leadgeneratie? Ervaar je een competitieve druk? Neem jij het persoonlijk? Zie je het als een waardevolle les? In deze blog kan je lezen hoe anderen hiermee omgaan.

Herken jij jezelf in de volgende situaties?

=

Je wilt nieuwe klanten vinden

=

Je wilt afspraken laten maken voor je salesteam

=

JE HEBT PIEKEN EN DALEN IN JE OMZET

Vraag nu een adviesgesprek aan!

Een adviesgesprek kost je niets, maar levert je wél direct veel op. We praten over je doelstelling, je uitdagingen, potentiële klanten en je waardepropositie. En wat je eigen ervaringen zijn met telemarketing en leadgeneratie.

 

Zo kom we er snel achter wat we voor je kunnen betekenen. En wat het kost.

Ontvang elke maand onze nieuwe salestip in je inbox!