BLOG

ICT en telefonische acquisitie

door | jul 17, 2023 | Telefonische Acquisitie

ICT-producten verkopen zichzelf, toch? ICT is nog steeds een van de snelst groeiende sectoren in de wereld en als je als bedrijf investeert in je ICT-infrastructuur, kent dat eigenlijk alleen maar voordelen. Je verhoogt tegelijkertijd je productiviteit én efficiëntie. En dat vertaalt zich weer in kostenbesparingen en een sterkere concurrentiepositie.

Toch is het niet zo eenvoudig als het lijkt. Bij het verkopen van software word je als salesmedewerker geconfronteerd met hele specifieke uitdagingen.

Software voor business vereist vaak een hoog niveau van technische kennis. Potentiële klanten die deze software willen gebruiken hebben niet altijd de kennis om de complexiteit van de software te begrijpen. Dit kan een flinke uitdaging zijn wanneer uitgelegd moet waarom een product waardevol is.

De klant een helder beeld geven van de waarde is extra belangrijk omdat software een flinke kostenpost kan zijn. Door de waarde overtuigend aan te tonen wordt duidelijk hoe de software een positieve impact heeft op de bedrijfsresultaten en de ROI.

Behalve het inzichtelijk maken van de waarde is het belangrijk om op te vallen tussen de vele bedrijven die zich richten op dezelfde doelgroep. De ICT-industrie is een zeer omvangrijke sector die voortdurend evolueert en waarin nieuwe technologieën en toepassingen ontstaan. De industrie wordt gekenmerkt door een hoge mate van concurrentie, waarbij bedrijven van verschillende groottes en specialisaties met elkaar wedijveren.

Sales in de ICT is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Je verkoopt, in een grootschalige markt, een innovatief, technisch hoogwaardig product dat concrete oplossingen biedt voor problemen waarvan je klant vaak niet weet dat hij of zij ze heeft.

Wil je dat wij je ondersteunen om contact te maken met je prospects? Het team van Buro Henck creëert new business door telefonische leadgeneratie, met een bijzondere expertise in de ICT-sector. Wij zorgen voor afspraken in de zakelijke markt. Onze slogan luidt niet voor niets: ‘Buro Henck brengt je bij je klant aan tafel.’

Heb je interesse in onze werkwijze? Laat het ons weten. Je mag mailen, maar bellen is leuker. Wij maken graag tijd voor je vrij!

Videotips DIY Acquisitie

Het ene callcenter is het andere niet

Bij een kleiner callcenter kun je terecht voor commerciële opdrachten, maar vaak ook voor marktonderzoek, helpdesk-ondersteuning of klantenservice.  Verder zijn er ook nog gespecialiseerde bedrijven beschikbaar voor als je op zoek bent naar een telefonist of receptionist.

Een afwijzing in telefonische leadgeneratie

Hoe ga jij om met een afwijzing in telefonische leadgeneratie? Ervaar je een competitieve druk? Neem jij het persoonlijk? Zie je het als een waardevolle les? In deze blog kan je lezen hoe anderen hiermee omgaan.

Herken jij jezelf in de volgende situaties?

=

Je wilt nieuwe klanten vinden

=

Je wilt afspraken laten maken voor je salesteam

=

JE HEBT PIEKEN EN DALEN IN JE OMZET

Vraag nu een adviesgesprek aan!

Een adviesgesprek kost je niets, maar levert je wél direct veel op. We praten over je doelstelling, je uitdagingen, potentiële klanten en je waardepropositie. En wat je eigen ervaringen zijn met telemarketing en leadgeneratie.

 

Zo kom we er snel achter wat we voor je kunnen betekenen. En wat het kost.

Ontvang elke maand onze nieuwe salestip in je inbox!