BLOG

Tegenslag? Kan niet bestaat niet!

door | jul 17, 2023 | Training

In de wereld van telefonische acquisitie is vastberadenheid een cruciale factor. Vooral wanneer je op een bel-ochtend vijf keer achter elkaar te horen krijgt: “Hier staan wij niet voor open” of “We werken al samen met een concurrent”. En ook: “Daar zijn we te klein voor” of juist “Daar zijn we te groot voor”.
Op zo’n momenten moet je jezelf uit blijven dagen. Pas je script aan in plaats van op te geven, want het is hét moment om je gesprek naar een hoger niveau te tillen.

Laat je niet ontmoedigen door tegenslag.

Geef niet op wanneer je een paar keer “Het kan niet” hoort. Zo’n zin wordt een uitdaging die je aangaat. Vergeet je script! Luister aandachtig naar de feedback die je ontvangt en pas je pitch aan.


Ik sprak een keer met een organisatie die zichzelf wilde profileren als onafhankelijke vertrouwenspersoon binnen een bepaalde sector. De eigenaar had een script geschreven waarin ze zichzelf introduceerde als zodanig. Het antwoord tijdens de telefoongesprekken was echter steevast: “We hebben geen interesse, want we regelen dat intern.” Dat antwoord gaf haar het gevoel dat ze buitenspel werd gezet. Ze probeerde zichzelf te verdedigen door te counteren met: “Maar wij zijn een onafhankelijke partij”, maar dat kwam niet krachtig genoeg over. Een kleine aanpassing in het script was echter wel effectief. De pitch veranderde in: “Wij ondersteunen bedrijven die werken met een interne vertrouwenspersoon. Mag ik daar wat meer over vertellen?”

Elke “Het kan niet” is een waardevolle les die je dichter bij succes brengt.

Elke “Het kan niet” is een waardevolle les die je dichter bij succes brengt. Analyseer je gesprekken en ontdek patronen in de bezwaren die je tegenkomt. Leer en groei van elke ervaring. Met elke aanpassing en verbetering kom je dichter bij het winnen van een nieuwe klant.

Verander de spelregels en laat je niet tegenhouden door “Het kan niet”. Ontdek de kracht van vastberadenheid en pas je script aan. Zo bewijs je aan jezelf dat je elke “Het kan niet” om kan buigen naar “Ik kan het wél!”.


Worstel jij ook wel eens met “Het kan niet”? We helpen je graag om van een “Nee” een enthousiaste “Ja!” te maken.

Buro Henck helpt je je mensen gemotiveerd en zelfverzekerd te laten bellen. Je hoeft geen externe acquisiteurs in te huren, Wij helpen je met het optimaliseren van de saleskrachten binnen je eigen organisatie. Wil je weten hoe wij dit doen? Kijk hier voor het trainingsaanbod van Buro Henck.

Je kunt dit stukje acquisitie natuurlijk ook aan ons overlaten. Buro Henck is gespecialiseerd in leadgeneratie in de zakelijke markt en kan jou hierin ondersteunen. Met ons team van hoogopgeleide professionals met specialistische kennis benaderen we je (potentiële) klanten om leads te genereren of op te volgen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vandaag nog contact op of reserveer meteen een gratis adviesgesprek met ons.

Buro Henck helpt je je mensen gemotiveerd en zelfverzekerd te laten bellen. Je hoeft geen externe acquisiteurs in te huren, Wij helpen je met het optimaliseren van de saleskrachten binnen je eigen organisatie. Wil je weten hoe wij dit doen? Kijk hier voor het trainingsaanbod van Buro Henck.

Videotips DIY Acquisitie

i

Telefonische Acquisitie

5

Cold calling: de menselijke touch is magisch in verkoopland

5

Geen fan van koude acquisitie? Ontdek nu 5 krachtige manieren voor warm telefonisch succes!

5

7 Valkuilen te vermijden voor groter succes in cold-calling

5

3 Klikgeluidjes en de kracht van authenticiteit

5

Bloeiende leadgeneratie in 4 stappen!

A

Meer blogs over telefonische acquisitie

i

Marketing & Sales

5

Nieuwjaarsresolutie: 9 krachtige manieren om je sales te versterken

5

Knal 2023 uit met effectieve eindejaarsgesprekken met je klanten

5

Hoe een doordacht salesjaarplan met focus op telefonische acquisitie de resultaten in 2024 kan transformeren

5

Balanceren tussen klantenservice en verkoop: nummer1 upselling methode

5

Creëer verbluffende upsell campagnes in slechts 6 stappen!

A

Meer blogs over marketing & sales

i

New Business

5

Bloeiende leadgeneratie in 4 stappen!

5

Agressieve beursganger

5

Hoe belangrijk zijn authentieke en persoonlijke foto’s voor jou als ondernemer? (En waarom je stockfoto’s beter links laat liggen!)

5

Duurzame groei door geduld

A

Meer blogs over new business

i

Trainingen

5

Tegenslag? Kan niet bestaat niet!

5

Kijk uit voor de komma-sukkel vraag!

5

Creatief met cold calling! Hoe dan?

5

De 6 beste telefonische acquisitietips

5

De beste oplossingen voor werknemers met telefoonangst

A

Meer blogs over trainingen

Herken jij jezelf in de volgende situaties?

=

Je wilt nieuwe klanten vinden

=

Je wilt afspraken laten maken voor je salesteam

=

JE HEBT PIEKEN EN DALEN IN JE OMZET

Vraag nu een adviesgesprek aan!

Een adviesgesprek kost je niets, maar levert je wél direct veel op. We praten over je doelstelling, je uitdagingen, potentiële klanten en je waardepropositie. En wat je eigen ervaringen zijn met telemarketing en leadgeneratie.

 

Zo kom we er snel achter wat we voor je kunnen betekenen. En wat het kost.

Ontvang elke maand onze nieuwe salestip in je inbox!