BLOG

Hoe kom je binnen bij de grote jongens (en meisjes)? (Deel 2!)

door | jul 17, 2023 | Telefonische Acquisitie

“Stuur maar een mailtje…” Dat frustrerende moment wanneer je met geen mogelijkheid langs de telefoniste oftewel de poortwachter komt…

Als eigenaar van een belbureau hoor ik regelmatig dat het nasturen van een mail waarin je meer informatie verstrekt over je aanbod, geen enkele zin heeft. Toch werk ik samen met een opdrachtgever waarbij we een opmerkelijk hoge conversie hebben bereikt via e-mails. Opvolging met een informatieve mail verhoogt altijd de conversie.

Mail of geen mail, ik deel vandaag nogmaals mijn tips met je over het binnen komen bij de grote bedrijven. Laten we de poortwachters (aangenaam) verrassen!

Vermijd de rode vlag: Het is belangrijk om te begrijpen dat telefonistes vaak argwanend worden als je vraagt naar een functie in plaats van naar een specifieke naam, vooral als er een ‘no-name policy’ geldt. Neem de tijd om vooraf de naam en functie te achterhalen (via LinkedIn!) van degene met wie je contact wilt opnemen. Dit toont respect en een zorgvuldige voorbereiding.

Telefonisten zijn geen leugenaars: Als je niet direct wordt doorverbonden, vraagt de telefoniste vaak om een mail te sturen naar het algemene info-adres, met de belofte deze door te sturen naar de contactpersoon. Hoewel het begrijpelijk is dat je op dat moment het gevoel hebt de controle te verliezen, is mijn ervaring dat deze belofte meestal wordt nagekomen. Telefonisten handelen volgens protocollen en zijn geen leugenaars.

Onderzoek je eigen aannames: Een geroutineerd klinkende telefonist mag niet verward worden met een afwijzende houding. Als de telefonist aangeeft dat er niet mag worden doorverbonden, vraag dan altijd naar een direct mailadres. Ook dit is een beleidskwestie: externe verzoeken worden meestal niet telefonisch behandeld, maar wel per mail. Je zult verrast zijn hoe vaak je een reactie krijgt van de persoon die je hebt gemaild. En als het antwoord negatief is, beschik je in ieder geval over een directe contactlijn. Vergeet trouwens niet om de telefonist ook te vragen naar een direct telefoonnummer, want dat wordt vaak verstrekt.

De Twee P’s: Het sturen van een mail is slechts het begin. Wees proactief en volg altijd je mail op. Hoewel sommige telefonistes kunnen aangeven dat dit ongewenst is, is het belangrijk om te onthouden dat dit een kwestie van beleid is. In die gevallen stuur je uiteraard je mail en als je geen reactie krijgt, zoek je naar alternatieve manieren om contact op te nemen. In alle andere gevallen bel je gewoon terug. De tweede P staat voor persoonlijk. Als je de naam niet hebt, vraag deze dan aan de telefoniste. Als ze die niet wilt geven, vraag dan naar de functie en zoek de naam op via LinkedIn. Vermeld in het onderwerp: t.a.v. [NAAM].

Wil jij het binnenkomen bij corporate bedrijven graag uitbesteden? We helpen je graag, stuur ons een berichtje als je meer wilt weten!

Videotips DIY Acquisitie

Het ene callcenter is het andere niet

Bij een kleiner callcenter kun je terecht voor commerciële opdrachten, maar vaak ook voor marktonderzoek, helpdesk-ondersteuning of klantenservice.  Verder zijn er ook nog gespecialiseerde bedrijven beschikbaar voor als je op zoek bent naar een telefonist of receptionist.

Een afwijzing in telefonische leadgeneratie

Hoe ga jij om met een afwijzing in telefonische leadgeneratie? Ervaar je een competitieve druk? Neem jij het persoonlijk? Zie je het als een waardevolle les? In deze blog kan je lezen hoe anderen hiermee omgaan.

Herken jij jezelf in de volgende situaties?

=

Je wilt nieuwe klanten vinden

=

Je wilt afspraken laten maken voor je salesteam

=

JE HEBT PIEKEN EN DALEN IN JE OMZET

Vraag nu een adviesgesprek aan!

Een adviesgesprek kost je niets, maar levert je wél direct veel op. We praten over je doelstelling, je uitdagingen, potentiële klanten en je waardepropositie. En wat je eigen ervaringen zijn met telemarketing en leadgeneratie.

 

Zo kom we er snel achter wat we voor je kunnen betekenen. En wat het kost.

Ontvang elke maand onze nieuwe salestip in je inbox!