BLOG

De 3 beste cold calling tips voor franchisenemers

door | aug 28, 2023 | New Business, Telefonische Acquisitie

Worstel jij soms ook met het binnenhalen van nieuwe klanten? Af en toe verzorg ik specifieke acquisitietrainingen voor franchisenemers. Vaak hebben ze moeite om zichzelf prominent voor de dag te brengen: “Het voelt als opscheppen”, vertellen ze me.

Herkenbaar? Dan ik geef ik je graag een aantal praktische tips mee om ondanks dergelijke bezwaren tóch zelf van start te gaan. Telefonische leadgeneratie blijft immers de meest directe manier om nieuwe contacten te leggen!

Tip 1: Leer je klant nog beter kennen.

Je kent je doelgroep, als franchisenemer heb je er bewust voor gekozen. Maar voordat je je telefoon pakt, is het belangrijk je af te vragen: waarom zou deze nieuwe relatie met mij willen spreken? Wat is de behoefte van deze persoon? Ga niet voor het eerste antwoord dat in je opkomt, maar verbreed je perspectief. Zo dacht ik altijd dat klanten met Buro Henck in zee gingen omdat ze zelf niet durfden te bellen. Het komt echter veel vaker voor dat we worden ingeschakeld omdat klanten simpelweg geen tijd hebben voor acquisitie.

Tip 2: Het gaat NIET over jou.

Als je hebt bedacht wat de behoefte is van je relaties, ga dan vervolgens aan de telefoon geen verhaal voorlezen waarom jij zo goed bent in ‘x’ of ‘y’. Sterker nog, als jij de hele tijd alleen zelf aan het woord bent, verliest de ander heel snel de aandacht. Zorg juist dat de ander praat door zelf de juiste vragen te stellen. En die vragen bereid je natuurlijk wel voor. Stel oprechte, slimme vragen en vermijd open deuren als: “Bent u tevreden over uw huidige leverancier?”

Tip 3: Maak indruk met een sterke opening.

De eerste indruk is cruciaal. Zorg voor een sterke opening waarin je kort vertelt wie je bent, wat je bedrijf doet en waarom je belt. Houd het héél kort en oefen dit stukje vaak. Zodra je er tevreden over bent, neem je het op met je smartphone en luister je het terug. Klinkt het ontspannen genoeg? Dan ben je er klaar voor!

Telefonische acquisitie in franchising is een krachtig middel om nieuwe klanten te benaderen, maar sales is nooit eenvoudig. Succesvolle acquisitie vergt moed, tijd, oefening en doorzettingsvermogen.

Wil je graag meer weten over zakelijk telefoneren en het stellen van de juiste vragen? Of heb je interesse in een training? Stuur ons een bericht. We helpen je er graag mee verder!


Is telefonische acquisitie voor jou of je team een grote uitdaging?

Succesvolle acquisitie is sterk afhankelijk van het zelfvertrouwen van de acquisiteur. 

De meeste franchisenemer zijn er mee gebaat als de eigen medewerkers telefonisch acquireren. Het lukt echter maar weinig bedrijven om hen zover te krijgen. De meeste teams vinden telefonische acquisitie erg moeilijk en maken zich er zo snel mogelijk van af. Of beginnen er zelfs helemaal niet aan. Is dit herkenbaar?

Vind jij of je team het toch wel moeilijk of spannend om zelf telefonisch te acquireren?

Buro Henck helpt je je mensen gemotiveerd en zelfverzekerd te laten bellen. Als franchisenemer hoef je geen externe acquisiteurs in te huren, wij helpen je met het vinden van het krachtigste wapen binnen je eigen organisatie. Wil je weten hoe wij dit doen? Kijk hier voor het trainingsaanbod van Buro Henck.


Wil je gewoon meer weten over telefonische acquisitie door Buro Henck voor Franchisenemers?

Buro Henck realiseert met telefonische leadgeneratie groei en succes voor jouw onderneming of organisatie. Een eigen commerciële projectleider behartigt je belangen en leidt je naar een succesvolle toekomst. We werken graag nauw samen door middel van regelmatig contact en proactieve bijsturing. Onze voornaamste focus ligt op het genereren van afspraken met prospects, maar we geven ook graag uitgebreid advies over andere aspecten van leadgeneratie.

Stuur ons gerust een berichtje, Buro Henck brengt je bij de klant aan tafel! Of boek meteen een afspraak voor een gratis adviesgesprek.

Videotips DIY Acquisitie

i

Telefonische Acquisitie

5

Cold calling: de menselijke touch is magisch in verkoopland

5

Geen fan van koude acquisitie? Ontdek nu 5 krachtige manieren voor warm telefonisch succes!

5

7 Valkuilen te vermijden voor groter succes in cold-calling

5

3 Klikgeluidjes en de kracht van authenticiteit

5

Bloeiende leadgeneratie in 4 stappen!

A

Meer blogs over telefonische acquisitie

i

Marketing & Sales

5

Nieuwjaarsresolutie: 9 krachtige manieren om je sales te versterken

5

Knal 2023 uit met effectieve eindejaarsgesprekken met je klanten

5

Hoe een doordacht salesjaarplan met focus op telefonische acquisitie de resultaten in 2024 kan transformeren

5

Balanceren tussen klantenservice en verkoop: nummer1 upselling methode

5

Creëer verbluffende upsell campagnes in slechts 6 stappen!

A

Meer blogs over marketing & sales

i

New Business

5

Bloeiende leadgeneratie in 4 stappen!

5

Agressieve beursganger

5

Hoe belangrijk zijn authentieke en persoonlijke foto’s voor jou als ondernemer? (En waarom je stockfoto’s beter links laat liggen!)

5

Duurzame groei door geduld

A

Meer blogs over new business

i

Trainingen

5

Tegenslag? Kan niet bestaat niet!

5

Kijk uit voor de komma-sukkel vraag!

5

Creatief met cold calling! Hoe dan?

5

De 6 beste telefonische acquisitietips

5

De beste oplossingen voor werknemers met telefoonangst

A

Meer blogs over trainingen

Herken jij jezelf in de volgende situaties?

=

Je wilt nieuwe klanten vinden

=

Je wilt afspraken laten maken voor je salesteam

=

JE HEBT PIEKEN EN DALEN IN JE OMZET

Vraag nu een adviesgesprek aan!

Een adviesgesprek kost je niets, maar levert je wél direct veel op. We praten over je doelstelling, je uitdagingen, potentiële klanten en je waardepropositie. En wat je eigen ervaringen zijn met telemarketing en leadgeneratie.

 

Zo kom we er snel achter wat we voor je kunnen betekenen. En wat het kost.

Ontvang elke maand onze nieuwe salestip in je inbox!