BLOG

Het ene callcenter is het andere niet

door | okt 1, 2023 | Telefonische Acquisitie, Telefoonangst

Heb jij ooit overwogen om een callcenter in te schakelen voor jouw acquisitie? Of associeer je callcenters vooral met grote organisaties die je bestoken met ongevraagde telefoontjes?

Dit soort grote callcenters zijn slechts het topje van de ijsberg. De meeste callcenters in Nederland zijn een stuk kleinschaliger en richten zich op B2B-contacten. Als ondernemer kun je altijd een callcenter vinden dat bij jouw behoeften past, zowel voor acquisitie als klantenservice. Een hoogwaardig callcenter met een compact team, zoals Buro Henck, hanteert een geheel andere werkwijze dan de eerdergenoemde reuzen.

Kleine callcenters vs. grote callcenters

Bij een kleiner callcenter kun je terecht voor commerciële opdrachten, maar vaak ook voor marktonderzoek, helpdesk-ondersteuning of klantenservice.  Verder zijn er ook nog gespecialiseerde bedrijven beschikbaar voor als je op zoek bent naar een telefonist of receptionist.

Wanneer je een callcenter inhuurt voor een commerciële opdracht, huur je eigenlijk een externe commerciële binnendienstmedewerker in. Bij Buro Henck wijzen we zelfs een persoonlijke projectleider aan jou toe. Hij of zij maakt deel uit van jouw team en belt niet namens jouw bedrijf, maar als een integraal onderdeel van jouw bedrijf.

Elke belopdracht is uniek en elk klanttraject wordt op maat gemaakt. We werken bij voorkeur samen met ondernemers die hun verkoopplan al hebben uitgestippeld voordat ze bij ons aankloppen voor acquisitieondersteuning. Als jouw teamlid leggen we persoonlijk contact met potentiële klanten.

Consultancy opdrachten

Als je nog niet zover bent, kun je ook bij ons terecht voor consultancy opdrachten. Samen onderzoeken we hoe we jouw verkoopplan kunnen vormgeven en of telefonische acquisitie daarin een rol speelt. Wellicht ontdekken we gezamenlijk dat op dat moment andere vormen van marketing, zoals e-mailmarketing of adverteren op sociale media, geschikter zijn om je te helpen bij acquisitie.

Callcenters zijn dus veel toegankelijker en veelzijdiger dan je zou denken, ze zijn geschikt voor een breed scala aan ondernemers. Heb je geen tijd voor acquisitie en blijft het altijd op de lange baan hangen? Last van telefoonangst? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking!


Videotips DIY Acquisitie

Herken jij jezelf in de volgende situaties?

=

Je wilt nieuwe klanten vinden

=

Je wilt afspraken laten maken voor je salesteam

=

JE HEBT PIEKEN EN DALEN IN JE OMZET

Vraag nu een adviesgesprek aan!

Een adviesgesprek kost je niets, maar levert je wél direct veel op. We praten over je doelstelling, je uitdagingen, potentiële klanten en je waardepropositie. En wat je eigen ervaringen zijn met telemarketing en leadgeneratie.

 

Zo kom we er snel achter wat we voor je kunnen betekenen. En wat het kost.

Ontvang elke maand onze nieuwe salestip in je inbox!