BLOG

Het krachtigste wapen bij telefonische leadgeneratie

door | okt 1, 2023 | Telefonische Acquisitie

De belangrijkste criteria voor een succesvolle conversie

Bij telefonische leadgeneratie zou je kunnen denken dat professionaliteit en commercieel inzicht de belangrijkste criteria zijn voor succesvolle conversie. Ik zet deze eigenschappen echter op de tweede plaats. Voor mij met stip op nummer één: de enthousiaste stem. Enthousiasme is inspirerend. Het neemt iemand mee in je verhaal, en dat is precies wat je wilt bereiken tijdens een eerste contactmoment.

Maar hoewel het simpel lijkt, is het in werkelijkheid natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Bij het overbrengen van enthousiasme zijn eerlijkheid en authenticiteit essentieel. Luisteraars prikken namelijk eenvoudig door geforceerd enthousiasme heen. Daarom is het belangrijk om jezelf goed te onderzoeken.

Waar moet je op letten?

Fysieke (en mentale) houding. 

Zoek binnen in jezelf de plek waar je oprecht positief bent. Enthousiasme is een gevoel dat je lichamelijk ervaart. Het kan helpen om staand te bellen, rond te lopen en te glimlachen. Je houding en fysieke expressie hebben invloed op je stem, neem bij voorkeur een actieve houding aan. Vermijd onderuithangen of liggen, dat beïnvloedt je stem negatief.

Let op je woordgebruik. 

Denk van tevoren na over wat er uniek en bijzonder is aan wat je verkoopt. Verwoord deze oplossing op een sterke manier, pak de kern van wat je wilt vertellen, in positief taalgebruik. Als je een tekst hebt gevonden die bij je past, houd daar dan niet aan vast, maar pas aan vanaf de eerste gesprekken. Met de feedback die je krijgt, verbeter je je verwoording.

Luister naar jezelf. 

Maak stemopnames en neem de tijd om deze terug te luisteren. Dit is een waardevolle oefening die 100% zeker bijdraagt aan je professionaliteit. Door bewust te worden van hoe je klinkt, kun je je stem aanpassen en optimaliseren. Luister naar de variatie in je stem. Geef bepaalde woorden of zinnen meer nadruk, bouw strategische pauzes in en varieer in toonhoogte. Zorg ervoor dat je niet te snel praat, maar ook zeker niet te langzaam. Het vinden van de juiste balans draagt ongemerkt bij aan het overbrengen van een natuurlijk enthousiasme. 

Luister actief naar je gesprekpartner. 

Hoewel enthousiasme belangrijk is, heeft het weinig waarde als je de klant kwijtraakt tijdens het gesprek. Luister naar de reacties van de klant. Toon oprechte interesse en laat merken dat je echt betrokken bent bij het gesprek. Dit zal een positieve indruk achterlaten en je helpen om de klant te behouden.

Zie het positief. 

Iemand die opziet tegen telefonische acquisitie is vaak bang dat zijn gesprekspartner onaardig of stug reageert. Op het moment dat jij positief en enthousiast klinkt aan de telefoon, zet je de toon voor een leuk gesprek. Het is moeilijk onaardig te zijn tegen iemand die blij en optimistisch klinkt.

Het mooie aan telefonische acquisitie is leren hoe je leuke gesprekken voert. Tijdens zo’n gesprek bouw je aan positiviteit en vertrouwen, de conversies komen dan vanzelf!


Ontdek het krachtigste wapen voor jou en je team

Succesvolle acquisitie is sterk afhankelijk van het zelfvertrouwen van de acquisiteur.

De meeste bedrijven zijn er mee gebaat als de eigen medewerkers telefonisch acquireren. Het lukt echter maar weinig bedrijven om hen zover te krijgen. De meeste teams vinden telefonische acquisitie erg moeilijk en maken zich er zo snel mogelijk van af. Of beginnen er zelfs helemaal niet aan. Is dit herkenbaar?

Vind jij of je team het toch wel moeilijk of spannend om zelf telefonisch te acquireren?

Buro Henck helpt je je mensen gemotiveerd en zelfverzekerd te laten bellen. Je hoeft geen externe acquisiteurs in te huren, wij helpen je met het vinden van het krachtigste wapen binnen je eigen organisatie. Wil je weten hoe wij dit doen? Kijk hier voor het trainingsaanbod van Buro Henck.


Geen tijd om zelf te bellen of wil je gewoon meer weten over telefonische acquisitie?

Buro Henck realiseert met telefonische leadgeneratie groei en succes voor jouw onderneming of organisatie. Een eigen commerciële projectleider behartigt je belangen en leidt je naar een succesvolle toekomst. We werken graag nauw samen door middel van regelmatig contact en proactieve bijsturing. Onze voornaamste focus ligt op het genereren van afspraken met prospects, maar we geven ook graag uitgebreid advies over andere aspecten van leadgeneratie.

Stuur ons gerust een berichtje, Buro Henck brengt je bij de klant aan tafel! Of boek meteen een afspraak voor een gratis adviesgesprek.


Videotips DIY Acquisitie

Herken jij jezelf in de volgende situaties?

=

Je wilt nieuwe klanten vinden

=

Je wilt afspraken laten maken voor je salesteam

=

JE HEBT PIEKEN EN DALEN IN JE OMZET

Vraag nu een adviesgesprek aan!

Een adviesgesprek kost je niets, maar levert je wél direct veel op. We praten over je doelstelling, je uitdagingen, potentiële klanten en je waardepropositie. En wat je eigen ervaringen zijn met telemarketing en leadgeneratie.

 

Zo kom we er snel achter wat we voor je kunnen betekenen. En wat het kost.

Ontvang elke maand onze nieuwe salestip in je inbox!