BLOG

Jouw stem is mijn favoriete geluid!

door | okt 19, 2023 | Telefonische Acquisitie

De ‘callcentertoon’, we hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad…

Zo’n stem die vaak snel onecht, onverschillig of zelfs neerbuigend klinkt wanneer je een callcenter of klantenservice belt. Deze stem lijkt bijna onmogelijk af te leren, dat komt omdat het functioneert als een soort masker. Het vervangt het menselijke, kwetsbare aspect door hypercorrectie en formaliteit. In plaats van een individu, horen we een bedrijf zonder gezicht.

De telefoon is van oudsher een zeer persoonlijk communicatiemiddel. Daarom is het van belang dat de stem aan de andere kant van de lijn niet perfect is. We zijn immers mensen, geen kunstmatige intelligentie. Dit is waar bewustwording om de hoek komt kijken. Hoe klinkt jouw stem en welke indruk wekt deze bij anderen? Past je stem bij wie je bent als persoon? En als je besluit dat er verandering nodig is, hoe kun je kleine aanpassingen maken zonder jezelf te verliezen?

In mijn eigen team heb ik altijd graag gewerkt op basis van deze principes. Eén van mijn medewerkers heeft bijvoorbeeld een licht Engels accent, wat haar een beeld geeft van een slimme, vriendelijke en internationale persoonlijkheid. Een voormalig teamlid had een prachtige diepe stem, en hoewel hij soms licht stotterde bij bepaalde klinkers, bleef je aan zijn lippen hangen. Het is interessant om op te merken dat recent onderzoek heeft aangetoond dat bedrijven vaak callcenters inhuren waar medewerkers een Limburgs accent hebben, omdat dit als aangenaam en vriendelijk wordt ervaren.


De ‘callcentertoon’ is meer dan alleen een stem

De ‘callcentertoon’ is meer dan alleen een stem; het is een weerspiegeling van wie we zijn als individuen en organisaties. Het benadrukt het belang van authenticiteit in de wereld van communicatie en klantenservice. Dus laten we bewust luisteren, spreken en vooral menselijk blijven, zelfs in het digitale tijdperk waarin we leven.

Daarom is bewustwording van het stemgebruik en de impact ervan cruciaal. Stem is een krachtig hulpmiddel voor het opbouwen van relaties en het creëren van een betere klantervaring. Wanneer klanten een menselijke en authentieke stem horen aan de andere kant van de lijn, voelen ze zich begrepen en gewaardeerd. Dit kan de loyaliteit vergroten en positieve mond-tot-mondreclame bevorderen.

Diversiteit van stemmen en accenten

Bovendien is de diversiteit van stemmen en accenten een troef. Het weerspiegelt de veelzijdigheid van onze samenleving en kan een bron van inclusie zijn. Bedrijven die openstaan voor en waardering hebben voor diverse stemmen, stralen een gevoel van gelijkheid en respect uit naar hun klanten.

Laten we blijven streven naar communicatie die zowel efficiënt als authentiek is. Laten we ons bewust zijn van de kracht van onze stemmen en hoe deze relaties kunnen versterken, zowel binnen als buiten het callcenter. Het gaat erom dat we onze menselijkheid behouden in een steeds digitale wereld.

Onze stemmen zijn uniek en authentiek

Bij Buro Henck streven we er daarom altijd naar om geen gesprekken te voeren die gekunsteld of gelikt zijn. Onze stemmen zijn uniek, en dat is iets wat we koesteren. Het is belangrijk om je bewust te zijn van hoe je klinkt en daar actief aan te werken. Onderzoek hoe je overkomt bij je gesprekspartners, en als dat nodig is, pas kleine verbeteringen toe zonder je eigen authenticiteit te verliezen. Wees trots op je stem, want het is JOUW stem. Laat jezelf horen en maak het verschil!

Ook geïnteresseerd in een inspirerende zakelijke telefonietraining? Neem dan contact met ons op! Of misschien bel je liever niet zelf? In dat geval nemen wij graag het stokje van je over!

Buro Henck realiseert met telefonische leadgeneratie groei en succes voor jouw onderneming of organisatie. Een eigen commerciële projectleider behartigt je belangen en leidt je naar een succesvolle toekomst. Boek meteen een afspraak voor een gratis adviesgesprek.

Videotips DIY Acquisitie

Herken jij jezelf in de volgende situaties?

=

Je wilt nieuwe klanten vinden

=

Je wilt afspraken laten maken voor je salesteam

=

JE HEBT PIEKEN EN DALEN IN JE OMZET

Vraag nu een adviesgesprek aan!

Een adviesgesprek kost je niets, maar levert je wél direct veel op. We praten over je doelstelling, je uitdagingen, potentiële klanten en je waardepropositie. En wat je eigen ervaringen zijn met telemarketing en leadgeneratie.

 

Zo kom we er snel achter wat we voor je kunnen betekenen. En wat het kost.

Ontvang elke maand onze nieuwe salestip in je inbox!