BLOG

Geen fan van koude acquisitie? Ontdek nu 5 krachtige manieren voor warm telefonisch succes! 

door | nov 29, 2023 | Telefonische Acquisitie

Als acquisitiebureau in de zakelijke markt houden wij ons het liefst bezig met koud bellen. Daar zijn we goed in. Tegelijkertijd weten we ook dat het woord “koude acquisitie” alleen al menig ondernemer doet huiveren. Toch is het stukje telefonisch contact erg belangrijk. Laten we eens kijken naar hoe je warme acquisitie kan inzetten als een pro. 

Warme versus koude acquisitie

Acquisitie draait om connecties maken en onderhouden. Jezelf introduceren bij wildvreemden noemen we koud acquireren. Dit is de eerste stap en vergt de nodige overtuigingskracht. Aan de andere kant staat warme acquisitie, dit is het benaderen van vertrouwde gezichten. Laten we eens kijken hoe je, afhankelijk van de situatie, via warme acquisitie de weg vrijmaakt voor meer sales. 

Het plan van aanpak 

Afhankelijk van je huidige klantrelatie kun je warme acquisitie op verschillende manieren aanpakken. Zo zijn voor actieve klanten upselling en cross-selling ideaal, terwijl je bij bijna-binnen-klanten offertes kunt opvolgen. En vergeet zeker je slapende klanten en 0-klanten niet, die elk een unieke aanpak verdienen. 

Telefonische upselling 

Upselling is een manier om een upgrade of aanvullend product aan te bieden aan bestaande klanten. Dit zijn klanten die al vertrouwd zijn met jou en je producten of diensten. Kijk eens hoe je een bestaande relatie kunt benutten en uitbreiden door een verleidelijk aanbod te doen. 

Telefonische cross-selling 

Een andere optie om bestaande klantrelaties te benutten is cross-selling. Denk eens aan producten of diensten die kunnen aansluiten bij hun huidige keuzes. De klant vertrouwt al op jouw diensten, waardoor het introduceren van aanvullingen soepeler zal verlopen. Een goede kans om de waarde van je klantrelatie te vergroten.

Offertes nabellen

Stel je voor, je hebt een veelbelovend eerste contactmoment gehad en de offertes zijn verstuurd. Juist het stukje telefonisch contact na het versturen van offertes is cruciaal. Dit is het moment om vragen te beantwoorden en zorgen weg te nemen bij de (potentiële) klant, waarna je ze rustig kunt begeleiden naar de volgende stap. 

Bellen naar 0-klanten

0-klanten zijn klanten die ooit interesse hebben getoond in je bedrijf maar nog niet over de streep gingen. Opnieuw contact leggen toont niet alleen waardering, maar biedt ook de kans om alsnog een waardevolle relatie op te bouwen. Maak contact en geef ze alle reden om toch voor jou te kiezen. 

Bellen naar slapende klanten 

Ook oude klanten die nu inactief zijn verdienen aandacht. Telefonisch contact is een goede manier om de relatie nieuw leven in te blazen. Wie weet wat je nog voor ze kunt betekenen. Een persoonlijk telefoongesprek is krachtig en kan in dit soort situaties écht verschil maken. 

Om je sales een boost te geven via warme acquisitie, is consistentie cruciaal. Blijf alert op de situatie en onderneem actie wanneer je een kans ziet. Hoewel warme acquisitie essentieel is, kan koude acquisitie nodig zijn om je horizon te verbreden. Mogelijk voel je wat spanning bij het leggen van dat eerste contact. In dat geval geven we je graag een tip: doe een marktonderzoek onder 50 potentiële relaties, puur om kennis te vergaren en leuke gesprekken te voeren. Zo ga je op een andere manier het gesprek in en wie weet levert het je zelfs afspraken op. 

Je kunt dit stukje acquisitie natuurlijk ook aan ons overlaten. Buro Henck is gespecialiseerd in leadgeneratie in de zakelijke markt en kan jou hierin ondersteunen. Met ons team van hoogopgeleide professionals met specialistische kennis benaderen we je (potentiële) klanten om leads te genereren of op te volgen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Laten we virtueel koffiedrinken en bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Neem vandaag nog contact op, of boek meteen een gratis adviesgesprek in.


Videotips DIY Acquisitie

i

Telefonische Acquisitie

5

Cold calling: de menselijke touch is magisch in verkoopland

5

Geen fan van koude acquisitie? Ontdek nu 5 krachtige manieren voor warm telefonisch succes!

5

7 Valkuilen te vermijden voor groter succes in cold-calling

5

3 Klikgeluidjes en de kracht van authenticiteit

5

Bloeiende leadgeneratie in 4 stappen!

A

Meer blogs over telefonische acquisitie

i

Marketing & Sales

5

Nieuwjaarsresolutie: 9 krachtige manieren om je sales te versterken

5

Knal 2023 uit met effectieve eindejaarsgesprekken met je klanten

5

Hoe een doordacht salesjaarplan met focus op telefonische acquisitie de resultaten in 2024 kan transformeren

5

Balanceren tussen klantenservice en verkoop: nummer1 upselling methode

5

Creëer verbluffende upsell campagnes in slechts 6 stappen!

A

Meer blogs over marketing & sales

i

New Business

5

Bloeiende leadgeneratie in 4 stappen!

5

Agressieve beursganger

5

Hoe belangrijk zijn authentieke en persoonlijke foto’s voor jou als ondernemer? (En waarom je stockfoto’s beter links laat liggen!)

5

Duurzame groei door geduld

A

Meer blogs over new business

i

Trainingen

5

Tegenslag? Kan niet bestaat niet!

5

Kijk uit voor de komma-sukkel vraag!

5

Creatief met cold calling! Hoe dan?

5

De 6 beste telefonische acquisitietips

5

De beste oplossingen voor werknemers met telefoonangst

A

Meer blogs over trainingen

Herken jij jezelf in de volgende situaties?

=

Je wilt nieuwe klanten vinden

=

Je wilt afspraken laten maken voor je salesteam

=

JE HEBT PIEKEN EN DALEN IN JE OMZET

Vraag nu een adviesgesprek aan!

Een adviesgesprek kost je niets, maar levert je wél direct veel op. We praten over je doelstelling, je uitdagingen, potentiële klanten en je waardepropositie. En wat je eigen ervaringen zijn met telemarketing en leadgeneratie.

 

Zo kom we er snel achter wat we voor je kunnen betekenen. En wat het kost.

Ontvang elke maand onze nieuwe salestip in je inbox!