BLOG

New business veroorzaakt door een gedreven sales development team

door | jan 30, 2024 | New Business

SDT, oftewel sales development team, is meer dan een trendy woord. Het is een onmisbaar onderdeel binnen iedere organisatie die streeft naar groei en ontwikkeling. Verantwoordelijk voor het genereren van nieuwe zakelijke kansen, vormt het SDT de motor achter new business.   

Sales development met Buro Henck  

Bij Buro Henck storten we ons dag in dag uit op new business. We zijn meester in het tackelen van de meest complexe sales uitdagingen. Zo vormen wij de basis van sales development binnen verschillende organisaties. Maar hoe gaan wij als SDT precies te werk?   

Leadgeneratie en leadkwalificatie 

De eerste stap is natuurlijk leadgeneratie. Het genereren van deze leads begint of binnen de muren van jouw organisatie, of wij kopen passende leads in voor jouw bedrijf. Vervolgens wordt het eerste contact met de potentiële klant gelegd. Dit kan natuurlijk op allerlei manieren – zoals e-mail contact, social media of telefoongesprekken. Bij Buro Henck richten we ons als belbureau op het laatste. Want niets is persoonlijker dan een belletje, toch? Zo kwalificeren we de leads en filteren we ze op basis van hun behoeften, het potentieel voor verkoop en hun plaats in de besluitvormingsketen.  

Warme contacten behouden  

In gesprek met potentiële klanten richten we ons constant op het verrijken van de leads. We halen informatie uit de markt en krijgen steeds beter zicht op de wensen en behoeften van de potentiële klant. Tegelijkertijd proberen we interesse te wekken en zetten we de eerste stappen in de opbouw van waardevolle relaties. Met als doel om uiteindelijk afspraken in te plannen in de agenda van jouw verkoopteam.  

new business

Lead nurturing  

Bij Buro Henck zijn we geen opgevers. We richten ons op het verrijken van de leads, totdat ze klant zijn. Want ook wanneer we na het eerste belletje een ‘nee’ krijgen, schrijven we ze niet meteen af. Bij Buro Henck denken we in oplossingen, en dat betekent onderzoeken hoe we van een ‘nee’ een ‘ja’ kunnen maken. In dit lead nurturing proces kijken we met een vergrootglas naar leads die we bestempeld hebben als kansrijk, maar toch aangeven geen interesse te hebben. We doen er alles aan om ze bij ons te houden. Hiervoor werken we graag samen met de marketing -en salesafdeling binnen jouw organisatie.  

Informatie absorberen en re integreren  

Om als een geoliede machine te werk te gaan, weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om efficiënt samen te werken met de marketing -en salesafdeling van jouw bedrijf. Als SDT zijn wij, naast het genereren van leads, continu bezig met het absorberen van informatie uit de constant veranderende markt om dit vervolgens terug te koppelen naar de salesafdeling. Met deze informatie kunnen we actief blijven sturen. Zo zorgen we samen voor het overbrengen van een relevante en consistente boodschap, en transformeren we nee-schudders in ja-knikkers. Met als belangrijkste gevolg: groei.   

Een efficiënte samenwerking met het salesteam  

Een doeltreffende aanpak van het SDT heeft dus een directe invloed op de verkooppijplijn van jouw organisatie. Zo’n doeltreffende aanpak begint bij een goed ingericht sales development team. Buro Henck is een belbureau dat gespecialiseerd is in leadgeneratie in de zakelijke markt. Met ons team expert kunnen wij je helpen met het creëren van new business. We kunnen er eens over praten? Maak een afspraak voor een virtueel kopje koffie en bekijk alvast de website.  


New business consultancy

Bij Buro Henck kun je ook terecht voor consultancy opdrachten. Samen onderzoeken we hoe we jouw verkoopplan kunnen vormgeven en of telefonische acquisitie daarin een rol speelt. Wellicht ontdekken we gezamenlijk dat op dat moment andere vormen van marketing, zoals e-mailmarketing of adverteren op sociale media, geschikter zijn om je te helpen bij acquisitie. Maak een vrijblijvende afspraak, dan helpen we je graag op weg  Maak hier een vrijblijvende afspraak.

Telefonische acquisitie trainingen

Buro Henck helpt je je mensen gemotiveerd en zelfverzekerd te laten bellen. Je hoeft geen externe acquisiteurs in te huren, Wij helpen je met het optimaliseren van de saleskrachten binnen je eigen organisatie. Wil je weten hoe wij dit doen? Kijk hier voor het trainingsaanbod van Buro Henck.

Videotips DIY Acquisitie

i

Telefonische Acquisitie

5

Cold calling: de menselijke touch is magisch in verkoopland

5

Geen fan van koude acquisitie? Ontdek nu 5 krachtige manieren voor warm telefonisch succes!

5

7 Valkuilen te vermijden voor groter succes in cold-calling

5

3 Klikgeluidjes en de kracht van authenticiteit

5

Bloeiende leadgeneratie in 4 stappen!

A

Meer blogs over telefonische acquisitie

i

Marketing & Sales

5

Nieuwjaarsresolutie: 9 krachtige manieren om je sales te versterken

5

Knal 2023 uit met effectieve eindejaarsgesprekken met je klanten

5

Hoe een doordacht salesjaarplan met focus op telefonische acquisitie de resultaten in 2024 kan transformeren

5

Balanceren tussen klantenservice en verkoop: nummer1 upselling methode

5

Creëer verbluffende upsell campagnes in slechts 6 stappen!

A

Meer blogs over marketing & sales

i

New Business

5

Bloeiende leadgeneratie in 4 stappen!

5

Agressieve beursganger

5

Hoe belangrijk zijn authentieke en persoonlijke foto’s voor jou als ondernemer? (En waarom je stockfoto’s beter links laat liggen!)

5

Duurzame groei door geduld

A

Meer blogs over new business

i

Trainingen

5

Tegenslag? Kan niet bestaat niet!

5

Kijk uit voor de komma-sukkel vraag!

5

Creatief met cold calling! Hoe dan?

5

De 6 beste telefonische acquisitietips

5

De beste oplossingen voor werknemers met telefoonangst

A

Meer blogs over trainingen

Herken jij jezelf in de volgende situaties?

=

Je wilt nieuwe klanten vinden

=

Je wilt afspraken laten maken voor je salesteam

=

JE HEBT PIEKEN EN DALEN IN JE OMZET

Vraag nu een adviesgesprek aan!

Een adviesgesprek kost je niets, maar levert je wél direct veel op. We praten over je doelstelling, je uitdagingen, potentiële klanten en je waardepropositie. En wat je eigen ervaringen zijn met telemarketing en leadgeneratie.

 

Zo kom we er snel achter wat we voor je kunnen betekenen. En wat het kost.

Ontvang elke maand onze nieuwe salestip in je inbox!