BLOG

Sales is meer dan Eskimo’s overtuigen direct 3 ijsjes te kopen! 

door | jan 30, 2024 | Marketing & Sales

Weg met het cliché: “een goede verkoper verkoopt zelfs ijs aan Eskimo’s”.  

Wie heeft ooit bedacht dat je een salesmanager bent als je zelfs ijs aan Eskimo’s kunt verkopen? Het suggereert dat je pas écht succesvol bent als je alles aan iedereen kunt verkopen. Echter, ik ben van mening dat er een andere benadering nodig is. In deze blog deel ik mijn inzichten met je.  

Klantenbehoeften als uitgangspunt 

Effectieve verkoop draait om het centraal stellen van de klantbehoeften. Het streven om ‘alles te verkopen’ doet me nadenken over de grens tussen ‘verkopen’ en ‘aansmeren’. Want waarom zou je ijs willen slijten aan Eskimo’s, terwijl ze dat in overvloed hebben? Dat lijkt eerder op een gehaaide verkoper die alleen uit is op eigen winst. Door dit soort taferelen belanden (potentiële) klanten op onzekere grond. In mijn ogen draait goede verkoop niet om het opdringen van overbodige zaken, maar om het begrijpen van wat de klant werkelijk nodig heeft. Met deze inzichten kun je op een professionele manier passende oplossingen bieden én een goede basis leggen voor duurzame relaties.  

Enthousiasme verkoopt  

Enthousiasme verkoopt! En dan heb ik het niet over het soort enthousiasme dat als een lawine over je gesprekspartner heen dendert. Ik heb het over oprecht enthousiasme. Want een goede verkoper is goed geïnformeerd en staat écht achter wat hij verkoopt. 

Menselijk contact maken  

Stel geen vragen waarvan je de antwoorden al in je hoofd hebt, maar stel vragen om echt te begrijpen waar de pijn zit. Op die manier maak je oprecht contact met je (potentiële) klant en creëer je een fijne sfeer, waarin je je klant steeds beter leert kennen. Wees eerlijk, nieuwsgierig en behandel je klanten vooral zoals je zelf behandeld wilt worden. Hoe duidelijker je de persona van je (potentiële) klant scherp hebt, hoe beter je erop kunt inspelen in gesprekken en verkooptechnieken.  

Ben zeker van je zaak 

Natuurlijk is voor goede verkoop een dosis overtuigingskracht nodig. Maar ook hier zit weer een nuance. Wees overtuigend, maar zonder opdringerig te zijn. Zorg dat je je product door en door kent, en sla de minder sterke punten zeker niet over. Het draait niet om iets verkopen voor het verkopen, maar om waarde toevoegen voor je klanten. Op die manier leg je een fundering van vertrouwen en plant je zaadjes voor een langdurige samenwerking. 

Goede verkoop komt dus eigenlijk neer op drie dingen: empathie, enthousiasme en overtuiging. Dit is ook precies hoe we bij Buro Henck te werk gaan. Als belbureau dat gespecialiseerd is in leadgeneratie in de zakelijke markt, zijn wij expert in het effectieve verkoop. Met ons team van hoogopgeleide professionals met specialistische kennis benaderen we je (potentiële) klanten om leads te genereren en te verrijken. Benieuwd naar de mogelijkheden? We kunnen er eens over praten. Maak een afspraak voor een virtueel kopje koffie en bekijk alvast de website.  

Nota bene: De correcte benaming voor Eskimo is Inuit. 


Sales advies nodig?

Bij Buro Henck kun je ook terecht voor sales advies. Samen onderzoeken we hoe we jouw verkoopplan kunnen vormgeven en of telefonische acquisitie daarin een rol speelt. Wellicht ontdekken we gezamenlijk dat op dat moment andere vormen van marketing, zoals e-mailmarketing of adverteren op sociale media, geschikter zijn om je te helpen bij acquisitie. Maak een vrijblijvende afspraak, dan helpen we je graag op weg  Maak hier een vrijblijvende afspraak.

Telefonische acquisitie trainingen

Buro Henck helpt je je mensen gemotiveerd en zelfverzekerd te laten bellen. Je hoeft geen externe acquisiteurs in te huren, Wij helpen je met het optimaliseren van de saleskrachten binnen je eigen organisatie. Wil je weten hoe wij dit doen? Kijk hier voor het trainingsaanbod van Buro Henck.

Videotips DIY Acquisitie

i

Telefonische Acquisitie

5

Cold calling: de menselijke touch is magisch in verkoopland

5

Geen fan van koude acquisitie? Ontdek nu 5 krachtige manieren voor warm telefonisch succes!

5

7 Valkuilen te vermijden voor groter succes in cold-calling

5

3 Klikgeluidjes en de kracht van authenticiteit

5

Bloeiende leadgeneratie in 4 stappen!

A

Meer blogs over telefonische acquisitie

i

Marketing & Sales

5

Nieuwjaarsresolutie: 9 krachtige manieren om je sales te versterken

5

Knal 2023 uit met effectieve eindejaarsgesprekken met je klanten

5

Hoe een doordacht salesjaarplan met focus op telefonische acquisitie de resultaten in 2024 kan transformeren

5

Balanceren tussen klantenservice en verkoop: nummer1 upselling methode

5

Creëer verbluffende upsell campagnes in slechts 6 stappen!

A

Meer blogs over marketing & sales

i

New Business

5

Bloeiende leadgeneratie in 4 stappen!

5

Agressieve beursganger

5

Hoe belangrijk zijn authentieke en persoonlijke foto’s voor jou als ondernemer? (En waarom je stockfoto’s beter links laat liggen!)

5

Duurzame groei door geduld

A

Meer blogs over new business

i

Trainingen

5

Tegenslag? Kan niet bestaat niet!

5

Kijk uit voor de komma-sukkel vraag!

5

Creatief met cold calling! Hoe dan?

5

De 6 beste telefonische acquisitietips

5

De beste oplossingen voor werknemers met telefoonangst

A

Meer blogs over trainingen

Herken jij jezelf in de volgende situaties?

=

Je wilt nieuwe klanten vinden

=

Je wilt afspraken laten maken voor je salesteam

=

JE HEBT PIEKEN EN DALEN IN JE OMZET

Vraag nu een adviesgesprek aan!

Een adviesgesprek kost je niets, maar levert je wél direct veel op. We praten over je doelstelling, je uitdagingen, potentiële klanten en je waardepropositie. En wat je eigen ervaringen zijn met telemarketing en leadgeneratie.

 

Zo kom we er snel achter wat we voor je kunnen betekenen. En wat het kost.

Ontvang elke maand onze nieuwe salestip in je inbox!