In Blog

‘Koude acquisitie? Mijn diensten of producten telefonisch verkopen aan onbekende bedrijven? Dat past niet bij mij!’

Veel ondernemers denken nog steeds vaak dat ze bij cold calling zichzelf moeten verkopen aan de telefoon. Ze zetten daarom vaak deze vorm van acquisitie niet in. En missen daarom mooie kansen!

Onze ‘geheime’ tip? 

‘Cold calling’ kan juist heel creatief worden ingezet – zonder harde verkoop. Maak er een zogenaamd ‘slow sales’ traject van! Goede leadgeneratie draait juist om een duurzame relatie voor de lange termijn. Zet dus rustig in en vervolg trapsgewijs. 

Hoe doe je dat? 

Kies 20 bedrijven uit die je als klant zou willen hebben. Bedenk vervolgens een creatieve actie om de aandacht te trekken van deze droomklanten. Ga bij de keuze van een actie niet uit van wat jij leuk of belangrijk vindt. Verplaats je in je toekomstige klant. 

Stel, jij bent de eigenaar van (fictief) horeca uitzendbureau Bediening & Co en op je ‘droomlijst’ staan Scheveningse strandtenten die grote moeite hebben om horecatoppers te vinden die met gemak zware dienbladen vol met cocktails over het strand zeulen.  

Wat doe je dan?

Jij benoemt hun probleem:

Er is niet genoeg bedienend personeel te vinden – daarom moeten sommige strandtenten zelfs 1 dag per week sluiten.

Jij hebt de oplossing:

Bediening & Co heeft een groot aanbod aan horecatoppers. Jullie leiden namelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op tot horecapersoneel.

Stuur je droomklanten een toepasselijk cadeautje (of een kaartje) met deze boodschap. Een pakkende en originele mail kan natuurlijk ook! Vermeld in alle gevallen dat je een week na ontvangst telefonisch contact opneemt. Zorg er wél voor dat de ontvanger hier bezwaar tegen kan maken. https://www.linkedin.com/embeds/publishingEmbed.html?articleId=8062959009814873844

Koekiemonster is een echte pro. Do not try this at home…

Zien je droomklanten jouw oplossing vervolgens wel zitten? 

Volg dan op wat je beloofd hebt!

Bel altijd op het afgesproken moment. Anders mis je misschien een geïnteresseerde lead!

Alvast veel succes met bellen, 

Team Buro Henck

P.S. Wil je meer tips of een persoonlijk advies op maat?  

Neem gerust contact met ons op. We horen graag van je!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken