In Blog
pastel vintage telephones on cabinet

Zie jij als ondernemer ook zo op tegen cold calling? In deze blog geven we je tips waardoor bellen voor jou leuker (en gemakkelijker) wordt!

Er wordt sinds Corona zakelijk meer gebeld. En dat merk je ook tijdens telefonische acquisitie. Mensen staan er meer voor open voor omdat er op dit moment meer telefoonverkeer is.

Tijdens de eerste lockdown waren contactpersonen die je normaalgesproken niet snel te spreken krijgt, vaak eenvoudiger te bereiken. Iedereen zat immers thuis achter de keukentafel te werken. Tegelijkertijd merk je momenteel gek genoeg juist dat door thuiswerken de bereikbaarheid soms slechter is.

Bedrijven kunnen regelmatig niet doorverbinden naar individuele medewerkers. Je hoort vaker dat je maar een mail moet sturen. Laat het je niet afschrikken en doe er je voordeel mee. Het is nu bij uitstek de tijd om met telefonische leadgeneratie te beginnen. 

Ga voor slow sales

Ondernemers hebben vaak ten onrechte het idee dat ze bij cold calling zichzelf moeten verkopen aan de telefoon. Onze tip: maak er een ‘slow sales’ traject van. Bij leadgeneratie gaat het om het leggen van een relatie op de lange termijn. Zet dus rustig in en vervolg trapsgewijs. 

Hoe doe je dat? Om te beginnen kies je twintig bedrijven uit die je als klant zou willen hebben. Bedenk vervolgens een creatieve actie om de aandacht te trekken van je droomklanten. Ga bij de keuze van een actie niet uit van wat jij belangrijk vindt. Houd rekening met wat je toekomstige klant nodig heeft. Waar zit de pijn bij dit bedrijf? Waar liggen ze van wakker? 

In deze actie stuur je een leuk cadeautje of kaartje per post. Een pakkende mail kan natuurlijk ook. Vermeld in de tekst dat je een week na ontvangst telefonisch contact opneemt. Zorg er wel voor dat de ontvanger hier bezwaar tegen kan maken. Als er geen afwijzing komt, volgt stap twee: volg op wat je beloofd hebt. Bel op het afgesproken moment en maak die afspraak. Zo mis je geen lead bij wie je al interesse gewekt hebt!

Wil je meer tips of advies op maat? Neem contact met ons op – wij helpen je graag verder!

Alvast veel succes met bellen,

Team Buro Henck

 

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken