In Blog

Acquireren in zomertijd? Als iedereen op vakantie is? Niet echt productief…of liggen er toch kansen?

Voor telefonische acquisitie is bereikbaarheid belangrijk. In de zomer zijn contactpersonen vaak niet aanwezig en sommige bedrijven zijn zelfs tijdelijk gesloten. Geen ideale omstandigheden dus. Waarom raden we je dan toch aan om ‘s zomers door te gaan met acquireren (als je zelf tenminste niet op vakantie bent!)?

Wat zijn de voordelen van acquisitie tijdens de zomermaanden? Bedrijven maken na de zomer plannen voor het volgende jaar. De zomertijd biedt dus kansen voor ondernemers die een product of dienst aanbieden met een langer verkoopproces. In dat geval moet je ruim van tevoren met je toekomstige klanten aan tafel zitten. Door in de vakantietijd al contact op te nemen, voorkom je dat je misschien te laat bent. En je blijft je conculega’s – die pas na de zomer contact opnemen met dezelfde prospecten – een stapje voor.

Misschien krijg je in de zomermaanden vaak te horen dat het onderwerp waarover je belt op momenteel geen prioriteit heeft. Laat dit je niet ontmoedigen of afschrikken! Gebruik juist dat argument om na de vakantie een afspraak in te plannen. Toon je altijd begripvol en stel voor om tijdens die afspraak dieper in te gaan op het onderwerp. Verplaats je in je prospect!

Uiteraard zijn er ook uitzonderingen. Valt de bouwsector binnen jouw doelgroep of heb je te maken met onderwijsinstellingen, dan wordt het lastig (of bijna onmogelijk) om contactpersonen te bereiken tijdens de zomerperiode. Druk dan gewoon even op pauze.

Maar stel dat jouw klanten apothekers of retailers zijn, dan is er geen reden voor een onderbreking. Omdat het vaak rustig is, hebben prospecten soms ook meer tijd voor een gesprek. Is je contactpersoon echter toch op vakantie? Vraag de receptionist wanneer hij of zij weer bereikbaar is en bel dan ook terug. Als je zelf net op vakantie bent tijdens die periode, schuif het contact dan door naar een collega. 

Het is bovendien ook heel interessant om juist eens met een vervanger van je contactpersoon te spreken. Deze heeft misschien wel een verfrissende kijk op jouw verhaal. Voor je het weet kun je in september al een vervolgafspraak inplannen. Hoezo komkommertijd?!

Alvast veel succes met bellen, 

Team Buro Henck

P.S. Wil je meer tips of een persoonlijk advies op maat?  

Neem gerust contact met ons op. We horen graag van je!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken